Wat kun je doen met een sloopauto?

Wat kun je doen met een sloopauto?

5 mei 2022 Uit Door Redactie

Een sloopauto is een voertuig dat geen waarde meer heeft voor de maatschappij. Je kunt de auto wel maken, maar vaak kost dat te veel geld. De reparatiekosten kunnen hoger liggen dan de dagwaarde van het voertuig en dat is natuurlijk niet rendabel. Dit kan gebeuren wanneer de auto total loss is verklaard, of wanneer de auto niet meer door de keuring komt. Vervelend, maar dit betekent wel dat je wat moet doen met de sloopauto, zo kun je deze het beste verkopen. Je kunt dit via het internet doen, maar dit kan in sommige gevallen maanden duren. Mensen hebben niet snel interesse in een sloopauto en dat is begrijpelijk. Maar wat doe je dan met een sloopauto? Je kunt de auto een stuk beter naar de autosloop brengen voor autodemontage. Hoe gaat autodemontage precies in zijn werking? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Hoe voert een sloperij autodemontage uit?

Een sloperij erkend door het RDW, zorgt ervoor dat je sloopauto aangemeld wordt voor demontage. Dit betekent dat je sloopauto niet meer onder je naam staat en dat je geen belasting meer hoeft te betalen. Zodra de papieren van de sloopauto geregeld zijn en je de vergoeding hebt gekregen, gaan ze direct aan de slag. Zo halen ze alle vloeistoffen en ook gevaarlijke stoffen zoals de accu uit je auto. De sloperij gaat ook op zoek naar waardevolle onderdelen van je sloopauto. Deze onderdelen worden vanuit je sloopauto gehaald en schoongemaakt. De auto onderdelen worden dan in een magazijn geplaatst voor latere verkoop. Heeft de auto geen economische waarde meer voor de sloperij? Dan wordt deze naar de shredder gebracht voor verdere verwerking. De afvalstoffen hiervan worden door het ARN gebruikt voor nieuwe producten zoals auto’s.

De juiste sloperij vinden voor autodemontage

Op het internet zijn er verschillende sloperijen te vinden die autodemontage kunnen uitvoeren. Het is ten eerste van belang dat je kijkt of de sloperij is erkend door het RDW. Ook wil je kijken of de sloperij erkend is door het ARN, zo weet je zeker dat ze de sloopauto op een duurzame manier kunnen slopen. Kun je niet met de sloopauto de openbare weg op? Vervelend, maar de sloopauto moet toch bij de sloperij kunnen komen. Het kan dan handig zijn om een autosloperij te vinden met een speciale ophaalservice.