Wat is autodemontage precies?

Wat is autodemontage precies?

7 april 2022 Uit Door Redactie

Autodemontage is het uit elkaar halen van een auto, echter is dit een ingewikkeld proces. Je haalt een auto uit elkaar voor bijvoorbeeld de verkoop van onderdelen. Vaak wordt dit gedaan wanneer een auto geen toegevoegde waarde meer heeft. Zo kan het zijn dat een voertuig niet meer door de apk komt, of dat de auto total loss is verklaard. Dat betekent dat het voertuig gemaakt moet worden, maar dit kost bij de meeste auto’s veel geld. Wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van het voertuig, is dit vaak niet meer rendabel om te doen. Je kunt dan autodemontage uitvoeren en eventueel de onderdelen verkopen via het internet. Echter, wanneer je de ervaring niet hebt, kan dit maanden duren en dat is natuurlijk vervelend. Je kunt beter je sloopauto naar de sloperij brengen, zodat je direct van het voertuig af bent. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

De juiste autosloperij vinden

Wanneer je de auto naar een autosloperij wilt brengen, moet je wel een autosloperij vinden. Er zijn namelijk veel verschillende autosloperijen in Nederland en je wilt er een in de omgeving vinden. Je moet namelijk je sloopauto er naar toe kunnen rijden, of deze laten ophalen. Er zijn verschillende sloperijen en sommige sloperijen hebben een ophaalservice waarvan je gebruik kunt maken. Wel is het van belang dat je een sloperij vindt met een RDW erkenning, zodat je een vrijwaringsbewijs kunt krijgen. Met een vrijwaringsbewijs staat je naam namelijk niet meer verbonden aan het voertuig. Heb je een sloperij gevonden? Mooi, want je kunt contact opnemen met de sloperij en een afspraak inplannen. Laat eventueel de auto ophalen door de sloperij, echter gaat dit wel ten koste van de kleine vergoeding die je krijgt.

Autosloop.nl

De autodemontage die de sloperij uitvoert

De sloperij gaat direct aan de slag met de autodemontage van je voertuig. Ze halen de vloeistoffen en gevaarlijke stoffen uit het voertuig. Daarnaast strippen ze de sloopauto van alle onderdelen en zoeken ze uit welke onderdelen verkocht kunnen worden. Wanneer de auto geen toegevoegde waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. Het overgebleven afval van de shredder wordt door Autorecycling Nederland verder verwerkt. Daarnaast verkoopt de sloperij al het oud ijzer van het voertuig en dient dit als een vergoeding voor de verkoop. In sommige gevallen verkoopt de sloperij ook schadeauto’s en zie je dit vaak terug op de website.