Waarom je auto naar de sloperij brengen?

Waarom je auto naar de sloperij brengen?

16 augustus 2022 Uit Door Redactie

Waarom je auto naar de sloperij brengen? Je ziet deze vraag steeds vaker voorbij komen, maar hier is een logische verklaring voor. Veel mensen hebben namelijk een sloopauto en hier kun je over het algemeen weinig mee doen. Het verkopen van een sloopauto kan soms extreem lastig zijn, omdat hier weinig interesse voor is. De meeste sloopauto’s kunnen niet meer gemaakt worden en zijn over het algemeen weinig waard. De meeste mensen proberen deze te verkopen via het internet, maar hier zitten veel nadelen aan verbonden. Zo kan het meerdere maanden duren en is de kans groot dat je er niets voor krijgt. Gelukkig is er een alternatief en zijn er sloperijen die echt op zoek zijn naar sloopauto’s. Wat zijn de voordelen van een auto verkopen aan een sloperij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordeel 1: tijd

Een groot voordeel van je auto verkopen aan een sloperij, is dat je veel tijd kunt besparen. Een sloopauto verkopen op het internet kan soms maanden duren en dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, ben je er vaak binnen 24 uur vanaf. Dit is een groot voordeel en vaak staat de auto dan niet meer onder je naam en je hoeft geen belasting meer te betalen. 

Voordeel 2: vergoeding

Voor het verkopen van je auto aan een sloperij, krijg je natuurlijk ook een vergoeding. Deze vergoeding is over het algemeen laag, maar deze kan ook snel oplopen. Het is namelijk afhankelijk van het type auto, onderdelen en de oud ijzer prijs. Zitten er veel waardevolle onderdelen in je auto? Dan is de kans groot dat je de auto voor veel kunt verkopen aan een sloperij. De sloperij kan namelijk veel winst maken met waardevolle onderdelen en kijkt hier daarom altijd goed na.

Voordeel 3: ophaalservice

De meeste sloopauto’s zijn afgekeurd en dit betekent dat ze niet meer op de openbare weg mogen komen. Dit maakt het natuurlijk een stuk moeilijker als je de sloopauto wilt verkopen aan een particulier. Gelukkig is er hier een oplossing voor en hebben de meeste sloperijen een ophaalservice voor het voertuig. Ze komen de sloopauto ophalen als je deze wilt verkopen aan de betreffende sloperij. Hiervoor gaat er natuurlijk wel een klein bedrag af van de vergoeding, maar dit is een groot voordeel.