Waarom auto naar de autosloop brengen?

Waarom auto naar de autosloop brengen?

7 april 2022 Uit Door Redactie

Komt je auto niet meer door de APK keuring? Vervelend, waarschijnlijk zijn er meerdere reparaties die je moet laten uitvoeren aan de auto. Deze kosten behoorlijk wat geld en in de meeste gevallen is het de moeite niet waard. Vooral bij oude tweedehands auto’s is de kans groot dat de reparatiekosten de waarde overstijgen van de auto. Op dit moment is het beter om het niet te doen en hem naar de autosloop te brengen. Dit betekent dat je auto klaar is voor de autosloop, maar hoe werkt dit? En wat kun je precies verwachten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Je sloopauto laten ophalen

Venauto.nl

Wanneer de auto niet meer kan rijden, is het niet handig om deze naar de autosloop te brengen. Het is namelijk veel werk om een aanhangwagen te huren en deze te gebruiken. Je kunt daarom beter een autosloperij in de buurt zoeken, die de auto voor jou wilt ophalen. Er zijn namelijk meerdere autosloperijen die deze service aanbieden en de auto komen ophalen. De auto wordt opgehaald en bij de autosloperijen gesloopt zodat je er geen last meer van hebt. In sommige gevallen krijg je natuurlijk ook een vergoeding en kan de autosloperij geld verdienen aan je auto. De auto wordt uit elkaar gehaald en de verschillende onderdelen worden weer verkocht aan klanten. Wanneer je de auto compleet inlevert met alle onderdelen, is er een grote kans dat je hier geld voor krijgt. Wanneer je nieuwe banden onder de auto hebt zitten, is de kans groot dat de waarde nog hoger wordt. Bepaalde onderdelen van bekende modellen verkopen namelijk een stuk beter dan andere.

Documenten

Wanneer je de auto naar de autosloop brengt heb je bepaalde documenten nodig. Je verkoopt in principe de sloopauto en hiervoor zijn kentekenpapieren nodig. Je wilt dat deze overgeschreven wordt en je wilt een vrijwaringsbewijs ontvangen. Je kunt anders niet de verzekering en de belasting van de auto opzeggen. Bij RDW erkende demontagebedrijven is de kans groot dat je een demontagecode krijgt. Deze is in principe hetzelfde als het vrijwaringsbewijs en kun je ook goed gebruiken. Vaak moet je hiervoor een document tekenen, waarin je afstand doet van je auto. Wanneer de auto in handen is van de autosloop, wordt deze helemaal gestript voor de verkoop. Als alle onderdelen zijn weggehaald, wordt de rest van de auto verkocht als oud ijzer.