Je sloopauto naar de sloperij brengen

Je sloopauto naar de sloperij brengen

5 mei 2022 Uit Door Redactie

De jaarlijks keuring van je auto, is altijd een heel spannend moment. Vooral als je een tweedehands auto hebt, kan dit een bepalend moment zijn. Gaat je auto de keuring halen, of niet? Wanneer de auto niet door de keuring komt is dat vooral erg vervelend. Je kunt niet meer de openbare weg op en je moet de auto laten maken. De reparatiekosten kunnen hoog liggen en wanneer deze de dagwaarde overstijgen van de auto, kun je deze beter verkopen. Je noemt het dan ook een sloopauto en het verkopen van een sloopauto is een ingewikkeld proces. Op het internet kan dit al snel meerdere maanden duren en dat komt doordat mensen niet snel een sloopauto kopen. Hier hebben ze namelijk niets aan en je kunt daarom de sloopauto beter naar de sloperij brengen. Hoe werkt dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Sloperij zoeken

Voordat je je sloopauto naar de sloperij kunt brengen, moet je er een vinden. Op het internet zijn er verschillende sloperijen te vinden en zijn er diverse zaken waar je goed naar moet kijken. Ten eerste is het van belang dat je kijkt naar een sloperij in de omgeving. Je wilt namelijk niet een sloperij zoeken die ver weg zit. Ten tweede is het erg belangrijk dat je een sloperij vindt die door het RDW erkend is. De meeste sloperijen zijn door het RDW erkend en vaak ook door het ARN. Wanneer een sloperij erkend is door het ARN, weet je zeker dat je sloopauto duurzaam gesloopt wordt. Ten slotte, kan het handig zijn om een autosloperij te vinden met een ophaalservice. Dit scheelt je veel moeite en tijd en in sommige gevallen is dit de enige oplossing. 

Wat doet de sloperij precies

Wanneer je de sloopauto naar de sloperij brengt of laat ophalen, gaan ze direct aan de slag. Zo geven ze de sloopauto op voor demontage bij het RDW en hierdoor krijg je een vrijwaring code. Zodra de papieren zijn geregeld, gaat de sloperij direct aan de slag met het demonteren van de sloopauto. Ze halen alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit de sloopauto. Ook halen ze alle bruikbare onderdelen uit je sloopauto en deze maken ze schoon en slaan ze op in een magazijn voor latere verkoop. Als de sloopauto geen economische waarde meer heeft voor de sloperij wordt deze naar de shredder gebracht.