Auto naar de sloperij brengen, hoe werkt het?

Auto naar de sloperij brengen, hoe werkt het?

7 april 2022 Uit Door Redactie

Heb je een auto-ongeluk gehad en is je auto total loss verklaard? Vervelend, maar dat betekent in de meeste gevallen dat je afscheid moet nemen van je voertuig. Vooral wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van het voertuig. Ook kan het zijn dat je auto niet meer door de apk komt en dat de kosten voor het repareren te hoog zijn. Je kunt dan het beste ervoor kiezen om je auto te verkopen. Via het internet een sloopauto verkopen is uitermate moeilijk, zo kan het meerdere maanden duren. Je sloopauto naar de sloperij brengen is een veel betere oplossing, maar hoe werkt dat precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je precies weet wat je moet doen.

Brengen of laten ophalen?

Hoe breng je de sloopauto naar de sloperij? Dat is een vraag die de meeste mensen zich afvragen wanneer ze een sloopauto hebben. Je kunt natuurlijk de auto zelf brengen, maar wanneer deze geen kenteken heeft is dat moeilijk. In de meeste gevallen mag je niet de weg op met de sloopauto en moet deze vervoerd worden met een trailer. Het huren van een trailer kost behoorlijk veel geld en daarom is het voor de meeste mensen niet rendabel. Tegenwoordig zijn er veel autosloperijen die de sloopauto ook komen ophalen. Dit is natuurlijk ideaal, maar hierdoor wordt de vergoeding wel een stuk lager. De meeste sloperijen hebben deze service, zodat ze zichzelf kunnen onderscheiden van de concurrentie. Zoek een sloperij in de buurt met deze service zodat de sloopauto kan worden opgehaald.

autosloperijvanderven.nl/

Wat doet de sloperij

Wanneer de sloopauto bij de sloperij binnenkomt, gaan ze direct aan de slag. Zo melden ze het voertuig aan bij het RDW voor demontage. Dit betekent dat het voertuig niet meer onder je naam valt en je hier geen belasting over hoeft te betalen. De sloperij gaat direct aan de slag met het demonteren van de sloopauto. Hierbij halen ze alle vloeistoffen uit het voertuig en natuurlijk ook de gevaarlijke stoffen zoals de accu. De sloopauto wordt gestript van zijn onderdelen en deze worden schoongemaakt en in een magazijn geplaatst. Vaak worden deze onderdelen door de sloperij verkocht aan mensen die onderdelen nodig hebben voor hun voertuig. Wanneer de sloopauto geen economische waarde heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. Het afval hiervan wordt door Autorecycling Nederland verwerkt en hergebruikt voor nieuwe producten.